Vi på Eco Camp Norway er veldig opptatt av miljøet vårt og viser til det på flere måter. 

For det første så har vi kjøpt en gammel skole og gjort den om til en miljøarena. 

Hele vårt vandrerhjem er bygget opp av gjenbruks gjenstander og gjenbruks materialer. Vi har gjort absolutt alt selv og bruker vår kreativitet på spennende og unike måter. Vi er veldig stolt over hva vi har fått til her og gleder oss alltid til å vise det til våre gjester. 

Mona, som er grunder og eier av Eco Camp Norway, startet i 2015 en frivillig organisasjon som heter Nestekjærlighet. Dette er en gjenbruksbutikk og kafe. Her kommer det inn alt mulig, foruten møbler av Smøla´s befolkning. 80% av overskuddet i butikken, etter leie og strøm er betalt, blir fordelt ut til forskjellige lag og foreninger på Smøla. 50 % av det som blir donert i kafeen, blir også delt ut på samme måte. Gjenbruks butikken og kafeen er åpen hver lørdag fra 11.00 til 15.00 og er veldig populær. Gjester som bor hos oss har alltid tilgang til butikken. 

Mona er også daglig leder i Plastjegerne AS. Hun driver Plastjegerne AS sammen med logistikk leder Stephen Lervik ( samboer ) og venneparet Ingrid Helen Glasøy Roksvåg (innkjøpsleder ) og Stig Tore Roksvåg ( sikkerhetsleder).  Plastjegerne rydder søppel rundt på Smøla´s øyer, holmer og skjær. Handlens Miljøfond finansierer verdens største ryddeprosjektet `Rydd i tide`.  Vi synes det er veldig givende å være plastjegere og vi vet vi gjør viktig jobb.