Vi på Eco Camp Norway er veldig opptatt av miljøet vårt og viser til det på flere måter. 

For det første så har vi kjøpt en gammel skole og gjort den om til en miljø arena. 

Hele vårt vandrerhjem er bygget opp av gjenbruks gjenstander og gjenbruks materialer. Vi har gjort absolutt alt selv og bruker vår kreativitet på spennende og unike måter. Vi er veldig stolt over hva vi har fått til her og gleder oss alltid til å vise det til våre gjester. 

Mona, som er grunder og eier av Eco Camp Norway, startet i 2015 en frivillig organisasjon som heter Nestekjærlighet. Dette er en gjenbruksbutikk og kafe. Her kommer det inn alt mulig, foruten møbler av Smøla´s befolkning. 80% av overskuddet i butikken, etter leie og strøm er betalt, blir fordelt ut til forskjellige lag og foreninger på Smøla. 50 % av det som blir donert i kafeen, blir også delt ut på samme måte. Gjenbruks butikken og kafeen er åpen hver lørdag fra 11.00 til 16.00 og er veldig populær. Gjester som bor hos oss har alltid tilgang til butikken. 

Mona driver og er styreleder i Plastjegerne AS. Hun driver Plastjegerne AS sammen med Sivert Holberg som har vært en ivrig plastjeger i mange år. Plastjegerne AS kom til i august 2018. Stephen som er Mona´s samboer, er også en ivrig plastjeger. Vi bruker veldig mye av vår tid på å rydde strendene rundt på Smøla´s øyer og holmer. Vi er for øyeblikket sponset av Friluftsrådet i Nordmøre og Romsdal. Dette setter vi utrolig pris på. Vi synes det er veldig givende å være plastjegere og føler vi gjør en utrolig viktig jobb.

Når vi har skoleklasser eller større grupper som våre gjester, lager vi til en miljø løype hvor deltakerene får spørsmål som omhandler miljøet vårt. Dette er en veldig belysende miljø løype, som dem fleste får en àha`opplevelse av, når dem får svarene på oppgavene dem måtte svare på under løypen. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på denne miljø løypen.